29/3/11

Del mercat al "badulaque"




Quans de nosaltres hem vist a l’hora de cuinar que ens falta algun ingredient i hem dit: “ Baixo un moment al badu a comprar formatge i oli” ( per exemple)? Segurament que tots, o almenys la gran majoria. Els badulaques, aquest petits colmados de tota la vida on hi pots trovar de tot, actualment són locals que els porten gent immigran, sobretot paquistanís. Aquests mini-supermercats, han causat una gran revolució en el modus vivendi de la gent des de que es van implantar. Però perquè? Sobretot per la seva flexibilitat d’horaris i els seus preus extremadament barats en segons quins productes. Mentres que un supermercat té una franja horària laboral estipulada ( 9h00 a 21h00) els badulaques també la tenen però més flexible, és a dir que el seu horari de tancament no es fins a altes hores de vespre (24h00, inclús fins la 01h00 de la matinada), ja sigui diumenge o festius. Es evident que la gran compra de la setmana o del mes no es fa en un local d’aquest, però si que es sol freqüentar al moment en que les grans superfícies estan tancades.

Pel que fa als productes que tenen, la gran majoria d’aquests els compren en grans superfícies per vendre’ls a millor preu, per tant estem consumint els mateixos productes que venen en una cadena alimentaria normal. Per exemple, en el sector de la fruita, al Mercadona, Caprabo o qualsevol altre supermercat, et venen la fruita empaquetada en safates, factor no molt favorable en el cas que necessitem solament una peça. Ara bé, si anem a un badulaque la podem comprar de una en una, per un preu molt assequible i tenint el mateix producte d’una gran superfície.

No hay comentarios:

Publicar un comentario