La circulació de les rambles sovint es dificultosa tant circulant amb vehicle com a peu, a de més el fet de que hi hagin tan un carril de circulació y un altre de zona de carrega/descarrega y la massificació de persones a la part central, genera un espai tancat i atapeït de cosses i sovint per la gent de Barcelona es fa un espai incòmode per circular.
CONCEPTE
Gaudir de les rambles i entendre-les com un tot.
MATERIALS
El materials que s’utilitzen són materials resistents als factors climatològics
Millora de les Rambles existents solucionant els “contres” detectats incorporant les
noves tecnologies i millorar la sostenibilitat de La Rambla.
Endreçar i afavorir la circulació per fer una Rambla més agradable als
ciutadans de Barcelona i a la resta de persones.
1. Ampliació de les zones de circulació:
- vorera.
- dos carrils de circulació + un carril bici (a banda i banda de La Rambla).
2. Repartir la circulació vehicular incorporant una nova ronda subterrània.
3. Incorporar paviment captador d’energia per les vies de vianants i abastir
l’energia dels voltants.
4. Unificar i replantejar el comerç de La Rambla (proposant un nou sistema
mòbil temporal per temàtica: plurals, integradors i diversos).
5. Nova disposició dels restaurants de La Rambla apartant-los de la circulació i
millorant les condicions.
6. Incorporar més zones de descans i mobiliari resistent acord amb el
moviment de La Rambla.
RESTAURANT
Actualment les terrasses que hi ha a les rambles estan situades en mig
del passeig i envaeixen espai públic, d’altra banda, visualment fa que les
rambles es facin més estretes per la quantitat de cadires, taules i parasols
que hi ha.
Així doncs, la terrassa projectada per nosaltres s’eleva del terra per tal
que no ocupi espai públic de les rambles i no taqui la visual horitzontal.
El mòdul està dividit en dos parts: la part inferior està destinada a espai
públic , equipada amb unes grades i protegida dels factors climatològics
per un sostre, que seria el terra de la terrassa superior.
La part superior, destinada a la terrassa del bar, té un accés per unes
escales en un dels seus extrems, a les quals s’hi pot accedir des de les
mateixes rambles. El bar esta dividit en files de taules, una més elevada
de l’altra per permetre als de la segona fila (la més elevada) tenir una
bona visual. D’aquesta manera, en estar elevada del nivell de terra,
permet els usuaris mirar les rambles des d’ una altra perspectiva, i no
estar en contacte amb la circulació de vianants curiosos, millorant així
les condicions visuals i de privacitat.
CONCEPTE
Restaurant mirador, veure les rambles des d’ una altra perspectiva.
IL·LUMINACIÓ
A les nits el mòdul restaurant/espai públic s’il·luminarà amb colors i
intensitats diferents segons les situacions.
Accès a Rambles per ascensor.
Accès a Rambles per escales.
SECCIÓ 2. TERRASSA SEPARADA DELS EDIFICIS.
PLANTA PAVIMENTS DISTRIBUIDORS;