16/6/11

ENTREGA FINAL 1






































MÉS QUE UN CARRER:

La circulació de les rambles sovint es dificultosa tant circulant amb vehicle com a peu, a de més el fet de que hi hagin tan un carril de circulació y un altre de zona de carrega/descarrega y la massificació de persones a la part central, genera un espai tancat i atapeït de cosses i sovint per la gent de Barcelona es fa un espai incòmode per circular.

CONCEPTE

Gaudir de les rambles i entendre-les com un tot.

MATERIALS

El materials que s’utilitzen són materials resistents als factors climatològics

Millora de les Rambles existents solucionant els “contres” detectats incorpo­rant les

noves tecnologies i millorar la sostenibilitat de La Rambla.

Endreçar i afavorir la circulació per fer una Rambla més agradable als

ciutadans de Barcelona i a la resta de persones.

1. Ampliació de les zones de circulació:

- vorera.

- dos carrils de circulació + un carril bici (a banda i banda de La Ram­bla).

2. Repartir la circulació vehicular incorporant una nova ronda subterrà­nia.

3. Incorporar paviment captador d’energia per les vies de vianants i abastir

l’energia dels voltants.

4. Unificar i replantejar el comerç de La Rambla (proposant un nou sistema

mòbil temporal per temàtica: plurals, integradors i diversos).

5. Nova disposició dels restaurants de La Rambla apartant-los de la circulació i

millorant les condicions.

6. Incorporar més zones de descans i mobiliari resistent acord amb el

moviment de La Rambla.

RESTAURANT

Actualment les terrasses que hi ha a les rambles estan situades en mig

del passeig i envaeixen espai públic, d’altra banda, visualment fa que les

rambles es facin més estretes per la quantitat de cadires, taules i para­sols

que hi ha.

Així doncs, la terrassa projectada per nosaltres s’eleva del terra per tal

que no ocupi espai públic de les rambles i no taqui la visual horitzontal.

El mòdul està dividit en dos parts: la part inferior està destinada a espai

públic , equipada amb unes grades i protegida dels factors climatolò­gics

per un sostre, que seria el terra de la terrassa superior.

La part superior, destinada a la terrassa del bar, té un accés per unes

escales en un dels seus extrems, a les quals s’hi pot accedir des de les

mateixes rambles. El bar esta dividit en files de taules, una més elevada

de l’altra per permetre als de la segona fila (la més elevada) tenir una

bona visual. D’aquesta manera, en estar elevada del nivell de terra,

permet els usuaris mirar les rambles des d’ una altra perspectiva, i no

estar en contacte amb la circulació de vianants curiosos, millorant així

les condicions visuals i de privacitat.

CONCEPTE

Restaurant mirador, veure les rambles des d’ una altra perspectiva.

IL·LUMINACIÓ

A les nits el mòdul restaurant/espai públic s’il·luminarà amb colors i

intensitats diferents segons les situacions.



EXPERIÈNCIA / SENSACIONS;


































































SECCIONS RONDES - ALLEUGERAMENT DEL TRÀNSIRT


SECCIÓ 1. RESTAURANT ACOPLAT A LA FAÇANA.

















Accès a Rambles per ascensor.




























Accès a Rambles per escales.

SECCIÓ 2. TERRASSA SEPARADA DELS EDIFICIS.














PLANTA PAVIMENTS DISTRIBUIDORS;

























PLANTA DETALL: RESTURANT I TERRASSA;















TERRASSA;


































No hay comentarios:

Publicar un comentario