13/6/11

Referent: Symbiotica

Extra Ear 1/4 Scale. A 1/4 scale replica of the artist’s ear grown using his own human cells. The ear is cultured in a rotating micro-gravity bioreactor which allows the cells to grow in a 3D structure.

Growing leather from rat cells

English:

SymbioticA is a program within the University of Western Australia that combines biology with art and design. It gives artists and designers access to a full wet biology lab for creative research. In recent years they have produced leather from cultured rat cells and a edible lab-grown meat.

The purpose of the center is to challenge our notions of what the boundaries between life, science, and design are. The products are very confrontational. Products and foods that are traditionally shunned by vegetarians and animal rights activists might cease because no animals are harmed in the creation of the product

For me these possibilities are very exciting in the realm of architecture. To have structures that could be grown, without labor and without processed materials is exciting as it would not produce any harmful ecological emissions or require processed materials.

Castellano:

SymbioticA es un programa dentro de la Universidad de Western Australia, que combina la biología con el arte y el diseño. Se ofrece a los artistas y diseñadores el acceso a un laboratorio de biología húmeda completa para la investigación creativa. En los últimos años se han producido a partir de células de piel de rata en cultivo y un laboratorio de comestibles cultivados.

El objetivo del centro es para desafiar nuestras nociones de lo que los límites entre la vida, la ciencia, y el diseño. Los productos son muy confrontacional. Productos y alimentos que tradicionalmente rechazada por los vegetarianos y activistas de derechos de los animales podría dejar porque los animales no se vean perjudicados en la creación del producto

Para mí estas posibilidades son muy interesantes en el ámbito de la arquitectura.Para que las estructuras que podrían ser cultivadas, sin trabajo y sin materiales procesados es emocionante, ya que no produce emisiones nocivas o ecológicos requieren materiales procesados.

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