3/6/12

Problematica



PROBLEMA
Formen part d’una societat amb un alt creixement demográfic que  evoluciona contínuament. Invaim l’espai natural i massifiquem les zones urbanes. El fet de no poder expandir el territori urbà per por a disminuir l’espai natural provoca la massificació de ciutats i l’adopció d’un sistema constructiu altiu.

Els elevats nivells de contaminació i polució en el medi ambient són deribats de l’industrialització i l’avanç tecnologic.
Tot i així la societat del futur preten ser una societat ‘naturalista’. Ho escric entre cometes ja que podrá ser naturalista segons els condicionants que la mateixa societat tecnologica en la que ens movem, ens imposa.

Intentem ser sostenibles i si no ho intentem ho fem veure. Imaginem una societat on els terrats estan ples de vegetació on, els parcs són l’element principal, una ciutat sense polució, no contaminada.
On els recursos no renovables no s’exhaureixen, peró no volem sacrificar els nostres plaers. Volem seguir anant amb cotxe, comprem objectes que són derivats d’un procés d’industrialització i que, pertant, contaminen durant els seus processos productius..
Pero el més important d’aixó no es ni la polució ni la contaminacio ( ja que es un tema que ja s’esta tractant), es la degradacio, envelliment, pas del temps.
Vivim amb una societat on l’adaptació a l’entorn i als temps que es desenvolupen es molt important. L’esséncia de quelcom natural es la seva adaptació i canvi durant el transcurs del temps i la gráfica, es quelcom no natural, permanent en el temps i que no varia.
La idea es que, en una societat de canvi, de futur, que evoluciona i canvia continuament, crear una gráfica que s’adecui a aquestes necessitats. Un grafisme que evolucioni, que neixi, es desenvolupi i es mori continuament, deixant pas a altres grafismes que seguirán eternament, donant vida a aquest espai.

No hay comentarios:

Publicar un comentario