19/7/11

ENTREGA FINAL

LINK DEL PROJECTE: http://prezi.com/uyycsckrcdky/busca-el-teu-lloc/

Text explicatiu del projecte:

Qui faci avui una passejada des de Plaça Catalunya fins al Maremagnum, i no es distregui amb el tràfic constant de la gent, s'adonarà potser que trepitja un passeig que va tenir una historia força tormentosa.

L'aparició de les Rambles es fixa, l'any 1440, just en el moment en que l'antiga llera de la riera que passava al peu de la muralla va ser condicionada com a zona d'esports, transformant-la, en un passeig que ràpidament es convertí en el favorit de bona part de la població. L'amplitud d'aquest nou espai permetia als ciutadans passejar tranquil. lament sense que els molestessin els carros de transport.

Actualment les Rambles, s’han convertit en un altre tipus de passeig. Anteriorment els usuaris d’aquestes eren la gent de la ciutat que gaudia plenament i de forma diferent a la que ho fan actualment els usuaris d’avui dia. Molts estímuls per diferents tipus de públic. En els nostres dies es contabilitzen 213.973 persones ja siguin d’aquí o estrangers. Es evident que el nombre de vianants és molt elevat, i això provoca uns certs problemes que no es succeint molts anys enrere. A hores d’ara si ens fixem amb el moviment de les Rambles, ens adonem que les persones caminen com si fossin un ramat d’ovelles, uns darrera dels altres, inclús de vegades havent-nos d’adaptar al ritme que porta el del davant, havent d’esquivar obstacles, suportant empentes, entres altres coses. En definitiva, no se’n fa una passejada com la que realment desitjaríem, és a dir podent gaudir plenament de les Rambles al 100%.

El que proposo amb aquest projecte, evidentment no es arribar a tindre el mateix que hi havia anys enrere ( ja que sinó no estaríem parlant de “ HABITAT FUTUR”), però si que s’intenta solucionar el problema de les aglomeracions i de les conseqüències que això desencadena. Poder fer una Rambla adaptada per a tots els tipus de usuaris, una Rambla que tothom la pugui gaudir a la seva manera, una Rambla amb una sèrie d’elements que la faiguin mes atractiva i diferent. En definitiva, una Rambla on es pugui captar tota la seva essència, amb un caire de tranquil•litat, on sigui l’usuari que decideixi l’equilibri perfecte per gaudir-la.

No hay comentarios:

Publicar un comentario