6/5/11

QUÈ PASSA A LA RAMBLA? ANÀLISI









Quins són els elements que fan que la Rambla sigui la Rambla i la reconeguem com a tal? Abans d'arrancar amb el nou projecte de MOVinG RAMBLA és important fer un anàlisis de com és ara per a saber què hem de canviar per a fer una Rambla per a un futur millor. S'ha detectat quatre grans zones o espais tipus a la Rambla_




_La Rambla: passeig entès com a línea central que recorre la zona des de Plaça Catalunya fins al Port antic de Barcelona. Aquesta zona és la més ocupada pels turistes ja que és un centre icònic de la ciutat. Ple de dia i fins altes hores de la nit. Tot tipus de gent i d'activitats. Al primer tram, bancs i parades de flors, més avall quioscs de prensa i parades de productes artesanals i a la part més propera a Drassanes, parades d'artistes, pintors i escultures humanes. Repartites per tota la Rambla hi ha terraces de bars, arbres i faroles als extrems. En aquesta zona hi ha un trànsit lent ja que els turistes queden embadornits a tots i cada un dels espectacles preparats per ells.




_La carretera: situada a banda i banda de la rambla, sempre plena de trànsit tant de transport públic com privat i també ple de transeünts que la creuen ja sigui des dels passos de zebra o bé des de qualsevol altre punt. Cal anotar que molta gent que no la creua pel pas de zebra és o bé perquè són els cambrers dels bars i restaurants que van a servir a les terraces de la Rambla o bé persones que volen endinsar-se en un carrer transversal i no hi ha pas de zebra.




_Les voreres: aquesta zona és la més estreta de totes i és la línea que ressegueix tots els edificis pel seu perimetre a cota zero. És una zona de trànsit ràpid ja que ni hi passegen tants turiestes i els que hi acostumen a transitar són els pròpis ciutadans de Barcelona i aquests van a la idea. De dalt a baix ple d'eficis dedicats a hotels, comerços artesanals, botigues de souvenirs, bars, restaurants, també hi trobem el Palau de la Virreina i el Teatre del Liceu. Cal destacar que hi ha molts encreuaments de persones. Encreuaments paral·lels ja que no totes les persones utilitzen un mateix sentit per pujar i un altre per baixar i encreuaments perpendiculars per l'infinitat de cambrers que surten del bar per a servir a les terraces de la Rambla i també de les persones que creuen per a endinsar-se en un carrer transversal.




_Els carrers transversals: els carrers transversals no se'ls té en compte com a part de les Rambles però són importants ja que sense ells l'activitat i funcionament de la Rambla seria completament diferent. realment hi formen un paper destacat d'influència. Fa que no tots els fluxos de mobilitat siguin en una única direcció i que es crein encreuaments perpendiculars constants. Fa que hi hagi més caos a la carretera i finalment també fa que les Rambles estiguin més plenes ja que moltes persones que hi transiten és perquè es dirigeixen a punts emblemàtics situats a aquests carrers com el Mercat de la Boqueria, la Plaça del Pi, la Plaça de la Catedral, Plaça Reial, Museu de la Cera, Museu Marítim, Centre d'Arts Santa Mònica, zona del Raval amb centres culturals, zona del Port, Plaça St. Jaume amb l'edifici de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona... i d'altres punts d'interès.


No hay comentarios:

Publicar un comentario