4/6/11

ESQUEMES DEL PROJECTE


_Rambla peatonal més ample amb un únic paviment, duplicant així la seva amplada
_Circulació de vehicles subterrània






_No s’elimina l'activitat, s’ordena i es fomenta






_Es projecta un organisme viu com element organitzatiu de les activitats: el paviment







_Circulació de vehicles subterrània. 4 boques d’entrada i sortida


_Millora de la mobilitat transversal


_La Rambla s'expandeix com d'un riu als seus afluents, envaeix els carrers transversals que actualment són carrers de circulació de vehicles



2/6/11

OBJECTIUS DEL PROJECTE

la Rambla_AL TEU PAS

PROJECTE: Lluminàries que projecten llum i serveixen de senyalització i gestió de les velocitats en l'espai




En la zona de passeig (central),
projectaran una serie de llums, ombres, línies... que s'aniran movent amb la direcció en la que les persones han de caminar. Crearan així un ambient dinàmic que afavorirà el moviment.

En la zona dels laterals, pensada per a que la gent es pugui aturar, oferirà un altre tipus de projeccions estàtiques o que
oscil·laran molt poc. Nomes es podran apreciar si s'està quiet a baix d'elles. Obligarà a aturar-se allà i no on les llums ofereixen dinamisme.

Per direccionar la gent a les bifurcacions del voltant, les lluminàries crearan rius de llum de la rambla als carrers que arranquen en ella, creant expectació i generant que la gent es desplaci també cap als carrers del voltant.



TONALITAT DE LA LLUM: Pel que fa a la tonalitat de la llum projectada, oscil·larà lleugerament en colors càlids quan faci fred i modularà en tons freds (del verd al blau) quan faci calor.

31/5/11

Referents visuals de Connecta't a les rambles

Reactable

Pantalla tàctil


Terra amb sistema de led's integrat


Definició de; connecta't a les rambles

    Gaudir d'un passeig tranquil per la Rambla de Barcelona es complicat degut a les aglomeracions de persones que ens hi trobem.

  • Amb la meva proposta vull descongestionar el trafic central de vianants i alhora donar a conèixer als usuaris de les rambles tots els racons que la rodegen per tal de que puguin gaudir d'una experiència més enriquidora.

  • Per fer-ho vull senyalitzar tots aquests racons d'interès per usuaris, tant turistes com de la ciutat.

  • Em serviré d'elements tecnològics com pantalles, i sistemes d'il·luminació leds, però vull que sigui una proposta humana, intuïtiva i que fomenti la socialització a les Rambles.

  • Crec que és interessant que els usuaris puguin interactuar i participar del projecte. Un projecte que transforma la Rambla, creant diferents atmosferes i transmeten una informació o una altre depenent de la activitat dels vianants.

  • Funcionament del connecta't a les rambles;

  • Resumint d'una forma ràpida, connecta't a les rambles és un projecte d'intercanvi d'informació entre usuaris de les Rambles. Aquesta informació es representa de forma visual, mitjançant pantalles/paviment leds, o amb fibra òptica. L'usuari pot aportar o rebre informació. És una forma diferent i atractiva de conèixer una zona de la ciutat que queda en un segon pla.

  • Hi ha dos grups d'usuaris;

  • El directe (aporta o rep informació des del punt físic) Per aportar aquesta informació connecta't a les rambles està dotat d'unes pantalles mitjançant les quals els usuaris poden aportar les seves vivències, llocs d'interès o consultar un plànol. Aquesta informació “transitara per l'espai informant a altres possibles interessats”

  • L'indirecte (aporta o rep informació des d'algun punt que no són les rambles, des de casa, des de la oficina, mòbil…des d'una pagina web) Els usuaris indirectes són ciutadans de Barcelona o persones que coneixen la ciutat i tenen ganes de compartir la seva informació.

  • Mitjançant uns punts de connexió, la informació "es representa en l'espai (paviment) en forma de llum" informant a l'usuari i creant una atmosfera agradable.

    Amb connecta't a les Rambla es produeixen petits canvis diaris, els usuaris creen i intercanvien la informació, descobreixen la ciutat de forma intuïtiva i descongestionen el transit de vianants del passeig central, gaudint plenament del conjunt de la Rambla.

fotomontatges






































mapa amb elements