6/6/11

IMATGES MOVinG RAMBLA


UNA RAMBLA PER LES PERSONES, UNA RAMBLA PER SER VISCUDA




La Rambla de Barcelona ens porta des de Plaça Catalunya fins al mar. Ja sigui per la seva situació cèntrica i estratègica o bé per la història que té al darrera, la Rambla és un lloc emblemàtic i per tant molt concorregut tant per turistes com per autòctons.

La Rambla és com un patchwork d'activitats que creen un passeig multicapa i en el qual hi ha simultaneïtats de situacions i vivències, no obstant això de vegades genera conflictes i una certa problemàtica.

En aquest punt neix aquest projecte, que pretén fer una mirada al futur projectant una Rambla pensada per les persones fugint del punt de vista d'un projecte icònic i escènic. El nou projecte no pretén fugir d’aquesta problemàtica eliminant part de l’activitat, sinó pel contrari, fomentant-la o aportar-hi encara més moviment. S'ha de pretendre entendre la societat actual i donar-li doncs l'urbanisme que necessita tant des d'un punt de vista funcional com emocional creant una arquitectura sensible i més propera a l'usuari.

Així doncs es projecta una Rambla més ample eliminant la circulació de vehicles, una Rambla amb un únic element organitzatiu de les activitats i les situacions com un gran organisme viu. Aquest organisme serà doncs, el propi paviment, un paviment que s’eleva, et guia i t’acompanya. Un paviment sensible i orgànic que donarà vida a la Rambla.